img_1642

Eller ja nästan…

Sephora har haft några masker från Dr.Jart i ett tag men nu äntligen har de fått in en större kollektion av märket. Mycket är ifrån deras Ceramidins linje som består av ceramider som hjälper huden att behålla fukten och på så vis förebygger den torr hud.

Dr.Jart är kända för deras BB cream ,micellära vattnet och deras waterdrop moisturizer. Jag och asiatiska BB krämer går verkligen inte ihop. Ja trots att jag är asiat så tycker jag att de är för ljusa för min hudton och många av de är för heltäckande för mig. Man ska ju helst se ut som en porslinsdocka efteråt… Min syster som är ”mixedasian” har inga problem med att hitta nyanser som fungerar för henne..  Så jag botanierar mig runt hudvården istället.

Ceramidin linjen är verkligen helt fantastisk om du har normal till torr hud eller behöver en fuktboost då och då.

img_1612

Jag har testat Dr.Jart Ceramidin cream som är en lätt dagkräm. Krämen är beigeaktig och påminner mig lite som roskrämen från Dr Hauschkas konstigt nog. Den sjunker in fort och huden känns återfuktad hela dagen trots -4 ute i veckan. Original tuben är väldig stor 50 ml och man behöver inte så mycket för att täcka hela ansiktet. Denna tub som jag har är den sista jag har haft kvar sen Thailand resan 😦  Ceramidin krämen kostar ca 400+ (tror det var 439 kr) och säljs i Sverige endast hos Sephora. Priserna diffar inte så jätte mycket mellan att köpa hos Sephora i Sverige eller beställa direkt från Korea om du räknar in moms + tull och frakt i Korea beställning.

SAMSUNG CSC

Jag tycker helt klart att du ska kolla in Dr. Jart hudvård nästa gång du är där inne.

Själv gick jag bananas är jag såg dem på hyllan.

img_1651

/M